Βουλή: Την ακρόαση της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική


Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύγκληση των επιτροπών κοινωνικών υποθέσεων και ισότητας με θέμα την παιδική προστασία

Την πρόσκληση της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή και την «πολλαπλή κακοποίηση του δωδεκάχρονου κοριτσιού» για την υπόθεση στα Σεπόλια.

Ανάγκη για μια ολοκληρωμένη πολιτική

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με τη βοηθό Συνήγορο για τα δικαιώματα του Παιδιού κ. Κουφονικολάκου και τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ποττάκη, «εκφράστηκε η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη πολιτική, με σταθερούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, ποιοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικό έλεγχο, μακριά από λογικές ιδρυματισμού, παρωχημένης φιλανθρωπίας και στιγματισμού» αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τους προέδρους της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

  • Διαβάστε επίσης Θεοδωρικάκος για Σεπόλια: Τα ονόματα των κατηγορουμένων θα δουν το φως της δημοσιότητας

Το υπάρχον πλαίσιο έχει αποτύχει

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή τους, το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, έχει αποτύχει: «Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι νέο, σύγχρονο, αποτελεσματικό με ανθρώπινη διάσταση και στόχευση. Με διαλειτουργικότητα – που σήμερα δεν υπάρχει – ανάμεσα στην οικογένεια, το σχολείο και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Με νέα προγράμματα, μακριά από λογικές ιδρυματισμού και στιγματισμού. Με μια πλατιά συμμαχία με την κοινωνία, τα ΜΜΕ, τους φορείς. Με ευαισθητοποίηση όλων, γιατί πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ανοίξουν και στόματα. Η σιωπή είναι συνενοχή», αναφέρουν οι Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Μουλκιώτης, Μπ. Μπουρχάν, Α. Πουλάς και Γ. Φραγγίδης.

Παιδική προστασία

Αναλυτικά το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας με θέμα την παιδική προστασία έχει ως εξής:

«Κοινοποίηση: Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Προς :

Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας,…Πηγή: in.gr