Βουλή: Τελετή μνήμης του πρώην προέδρου Δημήτρη Σιούφα και ανάρτηση της προσωπογραφίας του

Πολιτική


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Βύρων Πολύδωρας και Νικόλαος Βούτσης.

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν σήμερα στο εντευκτήριο της Βουλής τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, παρουσία της οικογένειάς του, πολιτικών και συνεργατών του.

Στην τελετή μνήμης που ακολούθησε, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σκιαγράφησε την πορεία του Δημήτρη Σιούφα, από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο ορεινό Ελληνόπυργο Καρδίτσας, ως την προεδρία της Βουλής των Ελλήνων.

«Η Βουλή σήμερα με τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Δημήτρη Σιούφα τιμά έναν πολιτικό που είναι υπόδειγμα για κάθε νέο που θέλει να ακολουθήσει την πολιτική. Ως  πρόεδρος της Βουλής, άφησε ένα ανάγλυφο αποτύπωμα στον θεσμικό εξωραϊσμό του Κοινοβουλίου», τόνισε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε ο Δημήτρης Σιούφας στην ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, με την προώθηση γενναίων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής.

«Είναι εκείνος που έδωσε μεγάλη ώθηση στη λεγόμενη Κοινοβουλευτική Διπλωματία, γιατί πίστευε ότι ο ρόλος των βουλευτών, στη διμερή ή στην πολυμερή κοινοβουλευτική διπλωματία, είναι πολύ χρήσιμος και για την προβολή της χώρας, αλλά και για τη γνωριμία των ξένων κοινοβουλευτικών με τις θέσεις μας στα εθνικά μας θέματα», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Και κατέληξε: «Καλωσορίζουμε στο πάνθεον της ιστορίας, στο πάνθεον των προσωπογραφιών, στο εντευκτήριο της Βουλής, τον Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ουδέποτε έλειψε από αυτό το χώρο, αλλά τώρα με την παρουσία του, με το βλέμμα του, με τη σκέψη του, μας δίνει ένα ακόμη πιο εκφραστικό, πιο ζωηρό, πιο ζωντανό παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την πολιτική αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που καλούμεθα να κάνουμε το χρέος μας έναντι της πατρίδος».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χρόνια στενός φίλος και συνοδοιπόρος του Δημήτρη Σιούφα, μίλησε για «έναν άνθρωπο που ήθελε να ξεπερνά τη μοίρα του, μένοντας βαθιά ριζωμένος…Πηγή: in.gr