Βουλή-ΛΑΡΚΟ: «Προσχεδιασμένο έγκλημα του μεγάρου Μαξίμου», καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Πολιτική


Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σε υψηλούς τόνους, οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Πριν από λίγο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας, ενώ παράλληλα η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.

«Σήμερα, το όραμα της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ υλοποιείται στο ακέραιο, μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020 -που σπάσατε αυγά, κύριε Βρούτση- η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 40%, την περικοπή δώρων, την περικοπή επιδομάτων, την πλήρη εγκατάλειψη του εργοστασίου, τη μείωση της παραγωγικής διαδικασίας, με συνέπεια την παραγωγική απαξίωση της εταιρείας», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης σημειώνοντας πως όποιος γνωρίζει τους εργαζόμενους της περιοχής, ξέρει πολύ καλά ότι «κάνουν το σταυρό τους», πριν μπουν στο εργοστάσιο, καθώς δύο χρόνια τώρα δεν εκτελούνται ούτε οι τυπικές, οι αυτονόητες συντηρήσεις.

«Μεθοδεύσατε χθες, τη λήψη απόφασης από την πλευρά των εργαζομένων για τη συναίνεση στην τροπολογία. Αποτύχατε. Προσπαθείτε διαρκώς να διασπάσετε το μέτωπο των εργαζομένων. Σας έχουν καταλάβει, όμως, και θα αποτύχετε και στις υπόλοιπες προσπάθειές σας. Από τις υποσχέσεις για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πού βρεθήκαμε; Στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, με μία τροπολογία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «προσχεδιασμένο έγκλημα», έμπνευσης του μεγάρου Μαξίμου, έκανε λόγο η Τόνια Αντωνίου, η οποία έλαβε τον λόγο σήμερα στην ολομέλεια, από τη θέση της ειδικής αγορήτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η ΛΑΡΚΟ, μια από τις λίγες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2020 να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης και ουσιαστικά να την κλείσει ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα της Μαξίμου ΑΕ. Μέσα σε συνθήκες στις οποίες οι τιμές του νικελίου είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας, αποδεικνύεται ότι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην παράγει η ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με τις δυνατότητές της…Πηγή: in.gr