Βουλή: Κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα με την εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών, δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Πολιτική


Ο υπουργός ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο.

Η κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, με την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών είναι η αδήριτη πραγματικότητα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα προς κάθε «σύγχρονο δουλέμπορο», αλλά και προς την Τουρκία, ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περνά από τον Έβρο, παράνομα, κανείς προς την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Νότης Μηταράκης: Πολλά ερωτηματικά για το περιστατικό στον Έβρο – Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας των συνόρων μας και σεβασμού της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε πως «δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί κανείς αυτή τη βάναυση εργαλειοποίηση των ανθρώπων αυτών, από πλευράς Τουρκίας και δουλεμπόρων, ό,τι και εάν σκεφτούν ως τέχνασμα για να πραγματοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους».

Πάνω από 150 χιλιάδες αποτροπές το 2022

Επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι, μόνο τον Αύγουστο, 36.386 άνθρωποι επιχείρησαν να μπουν στη χώρα ενώ, από τις από τις αρχές του έτους, απετράπη από την Αστυνομία η είσοδος 154.102 παράτυπων μεταναστών, έγιναν 852 συλλήψεις παράνομων διακινητών, 3.881 προσαγωγές και 2.500 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αναφερόμενος στο τεχνητό εμπόδιο κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων σημείωσε ότι προχωρά η επέκταση του φράχτη στο σύνολό του, καθώς και η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων επιτήρησης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από το Μάρτιο, η ΕΛΑΣ διέσωσε 234 παράνομους μετανάστες, που «τοποθετήθηκαν σε νησίδες του Έβρου».

Ειδικότερα για το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι οι δυνάμεις μας δρουν αποκλειστικά σε ελληνικά εδάφη καθώς, εάν βρεθούν σε ξένο έδαφος, «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου».

«Εθνικά επιζήμιο να αναμασά η αντιπολίτευση την τουρκική προπαγάνδα»

Επισήμανε, μάλιστα, ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο ανέδειξαν πως είναι εθνικά επιζήμιο, την ώρα που οι μετανάστες κατήγγειλαν τις πρακτικές της Τουρκίας, η…Πηγή: in.gr