Βενζίνη: Σε… ανηφόρα ξανά οι τιμές – Βρείτε τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων

Οικονομία


Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται ξανά η αμόλυβδη βενζίνη, με τους καταναλωτές να αναζητούν το φθηνότερο πρατήριο.

Σαφάρι για να εντοπίσουν το φθηνότερο πρατήριο κάνουν καθημερινά οι οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων που βλέπουν τα καύσιμα να έχουν πάρει ξανά ανηφορικό δρόμο.

Την ώρα που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο 15νθήμερο, με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να βλέπουν την αντλία να δείχνει σχεδόν 2,10 ανά λίτρο, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν λίγο πάνω από το 2,02 το λίτρο.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε δέκα ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στις 7 Νοεμβρίου ανήλθε σε 2,094 ευρώ/λίτρο, προσπερνώντας μετά από πολύ καιρό το diesel το οποίο διαμορφώθηκε στα 2,091 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι οδηγοί αναζητούν πλέον το πρατήριο που θα πάνε για να βάλουν καύσιμα και δεν σταματούν στο πρώτο που θα δουν μπροστά τους, όπως γινόταν παλαιότερα.

Για το λόγο αυτό, επισκέπτονται και τον ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr, όπου αναφέρονται οι τιμές του εκάστοτε βενζινάδικου της κάθε περιοχής, αλλά και η ακριβής τοποθεσία τους.

Βάσει των στοιχείων που έχει το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, τα φθηνότερα βενζινάδικα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Αττική, όπου οι οδηγοί μπορούν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με αμόλυβδη βενζίνη πληρώνοντας ακόμα και 1,867 ευρώ ανά λίτρο.

Αν δει κανείς τις τιμές στο fuelprices.gr, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι η περιοχή με τη φθηνότερη -μεσοσταθμικά- βενζίνη στην Ελλάδα την βρίσκει κανείς στο νομό Χίου, με το κόστος της αμόλυβδης να φτάνει στα 2,048 ευρώ/λίτρο. Ακολουθούν οι νομοί Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και Φλώρινας με 2,047 και 2,060 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Δείτε τους νομούς της Ελλάδας με τη φθηνότερη βενζίνη:

1. Χίου – 2,048 ευρώ/λίτρο
2. Ημαθία – 2,049 ευρώ/λίτρο
3. Θεσσαλονίκης – 2,060 ευρώ/λίτρο
4. Φλώρινας – 2,063 ευρώ/λίτρο
5. Κιλκίς – 2,064 ευρώ/λίτρο
6. Δράμας – 2,065 ευρώ/λίτρο
7. Πέλλης – 2,067 ευρώ/λίτρο
8. Αργολίδας – 2,070 ευρώ/λίτρο
9. Αττικής – 2,076 ευρώ/λίτρο
10. Τρικάλων – 2,078 ευρώ/λίτρο

Φθηνότερη δεν σημαίνει και καλύτερη

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, το…Πηγή: Source link