Βαρουφάκης: Η πώληση της ΛΑΡΚΟ ήταν προσυνεννοημένη από το δεύτερο μνημόνιο

Πολιτική


Στα 213 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική στήριξη των τραπεζών από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα όταν το ΑΕΠ της χώρας είναι κάτω από 200 δισ. ευρώ, τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι το «Ταμείο Χυδαίου Συμβιβασμού». Η πώληση της ΛΑΡΚΟ «ήταν προσυνεννοημένη από το δεύτερο μνημόνιο», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις» στην Ολομέλεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΤΧΣ, κατήγγειλε πως «στην πραγματικότητα το μόνο που κάνετε είναι να λέτε στους τραπεζίτες ότι θα πάρετε τα μπόνους σας, αλλά να τελειώσουμε πρώτα με τις εκλογές για μην έχουμε και αυτό το πολιτικό κόστος».

Το ΤΧΣ, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ήταν το πρώτο μέρος «του διαχρονικού εγκλήματος που διαπράττεται από την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από το 2008-2009 και στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο έγκλημα, σίριαλ, που συνεχίζεται σήμερα για τους μικρο-μεσαίους με τη ληστεία του Ταμείου Ανάκαμψης που στήνεται. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με τους πλειστηριασμούς είναι το ίδιο «αυγό του φιδιού» του 2012. Το μοντέλο ληστείας της ΔΕΗ, του «Ελληνικού» που βάλατε και μια τροπολογία για να μπορέσει να οικοπεδοποιήσει ο κ. Λάτσης ό,τι του δώσατε μισοτιμής. Και λίγο – λίγο έχουμε και την επιστροφή των βρικολάκων, του πολιτικού προσωπικού του δευτέρου μνημονίου,  που ήταν απολύτως εγκληματικό όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, που επιστρέφει σιγά σιγά ως πατέρας του Έθνους». Αυτό, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «είναι ο ελληνικός αναθεωρητισμός, το να ξανά γράφουν οι ένοχοι την Ιστορία της ενοχής τους, γιατί αυτό κάνετε καθημερινά μέσα και έξω από την Βουλή».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε «άκου, τι έδωσες εσύ μέχρι σήμερα στις τράπεζες». Από το πρώτο μνημόνιο, δόθηκαν 80 δισ. ευρώ αρχικά (σε μετοχές κλπ) και 60 δισ. ευρώ σε ious, χρήματα που φυσικά φορτώθηκε ο Έλληνας πολίτης. Με το δεύτερο μνημόνιο κουρεύτηκαν τα…Πηγή: in.gr