Βαρουφάκης για αποχώρηση Φ. Μπακαδήμα: «Κάποιοι δεν αντέχουν τις επιθέσεις των ολιγαρχών»

Πολιτική


«Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης

Την αποχώρηση από το κόμμα της Φωτεινής Μπακαδήμα σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αργολίδα και συνέδεσε την αποχώρηση της άλλοτε στενής συνεργάτιδάς του από το 2015 με πιέσεις ολιγαρχών.

Συνεχίζουμε

«Κατανοώ ότι τώρα, που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

  • Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται σε πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη πολιτών»

«Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις υποβαθμίζουν το ΕΣΥ»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αργολίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση και συζήτηση με το ΔΣ των σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε σε έλλειψη υποδομών και σοβαρή υποστελέχωση, ενώ αναφέρθηκε σε μια συνολική απαξίωση του ΕΣΥ όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση, ακόμα και επί κορονοϊού, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ηγεσίας της ΕΕ που προωθεί την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε σε σχέδιο για την αποδόμηση του ΕΣΥ, όταν «ακόμα και με την άδεια της ΕΕ για δαπάνες στη δημόσια υγεία μέσα στην πανδημία η Μητσοτάκης Α.Ε. προωθούσε την αποψίλωση και την…Πηγή: in.gr