Βίδες με σάλτσα ντομάτας, τόνο και αντσούγιες – Πεντανόστιμη συνταγή

Γαστρονομία


Εύκολη και διαφορετική μακαρονάδα που θα λατρέψετε 

Πεντανόστιμη συνταγή με βίδες, τόνο και αντσούγιες, τα οποία δένουν υπέροχα με μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, εύκολη και διαφορετική μακαρονάδα που θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (μπορούμε για ευκολία να κόψουμε τις ντομάτες στα 4, να τις βάλουμε στον πολυκόφτη και να ανοιγοκλείσουμε το διακόπτη 6 – 7 φορές για να ψιλοκοπούν χωρίς να διαλυθούν)
  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον, που θα βάλουμε ωμό στο τέλος
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
  •  1 κονσέρβα (100 γρ.) τόνου, στραγγισμένη
  •  5 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα, ψιλοκομμένα
  •  1 κοφτή κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή θρούμπι ή ρίγανη
  •  τριμμένα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βίδες με σάλτσα ντομάτας τόνο και αντσούγιες, βράζουμε τις βίδες 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφει η συσκευασία, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
  2. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι (1/3 φλιτζ. τσαγιού) για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 2 για κουζίνες με κλίμακα 1 – 3, στο 6 για κλίμακα 1 – 9), ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  4. Οταν αρχίσει να δένει η σάλτσα (θέλει 8 – 9 λεπτά), προσθέτουμε τον τόνο, τις αντσούγιες και το θυμάρι (ή τη ρίγανη ή το θρούμπι), μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Περιχύνουμε τις βίδες με τη σάλτσα, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγή: skai.gr



Πηγή: Skai News