Α. Τσίπρας: Να ερευνήσει άμεσα η ΑΔΑΕ αν και πόσοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθούνται

Πολιτική


Σύσκεψη με το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Να διεξάγει έρευνα για το «εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κατά τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή».

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Γιατί αρνούμαι να ενημερωθώ εξωθεσμικά για την παρακολούθησή μου

Το καθήκον της ΑΔΑΕ

Της «κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής που έχει την ευθύνη να ελέγχει την τήρηση του συνταγματικού αγαθού που είναι το απόλυτο απαραβίαστο των επικοινωνιών, καθώς επίσης να ελέγχει και τους όρους και τις διαδικασίες βάσει των οποίων προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών», όπως επισήμανε στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία επισήμανε επίσης στις δηλώσεις του ότι «η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών».

Πόσοι παρακολουθούνται

Ειδικότερα ανέφερε ότι αφενός «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανατριχιαστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων την προηγούμενη Παρασκευή, όπου άφησε ανοικτό, δεν διέψευσε την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να παρακολουθούνται» και, αφετέρου, «τη διατύπωσή του ότι η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί ως ένα στεγανό, χωρίς να γνωρίζει ο πολιτικός προϊστάμενος, ποιους και γιατί παρακολουθεί», ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, «να διεξάγει έρευνα προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από την λειτουργία του πολιτεύματος».

«Να διεξάγει έρευνα και να απαντήσει», πρόσθεσε συγκεκριμένα, «εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα…Πηγή: in.gr