Αχτσιόγλου: Κάποιοι πληρώνουν ακριβά την ανάπτυξη – Η τρολιά Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα

Πολιτική


Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί προσκρούουν στην εξαντλημένη ανοχή της κοινωνίας, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου. «Ασθενικό το ελατήριο της ανάπτυξης…» λέει ο Ευκλ. Τσακαλώτος

«Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί» τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, καυτηριάζοντας τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και το 7,7% ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο.

Οι απώλειες του ΑΕΠ στην τριετία δεν έχουν αναπληρωθεί

«Αλληλοσυγχαιρόμενα και αυτοδικαιωνόμενα τα κυβερνητικά στελέχη σήμερα επιδίδονται σε πανηγυρισμούς για τον ρυθμό ανάπτυξης του β΄ τριμήνου του 2022, προεξάρχοντος φυσικά του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εκδήλωσε και την έγνοια του για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει:

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στη σκιά του απόρρητου η εξεταστική επιτροπή – «Πόλεμος» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

«Με περισσότερους συμπολίτες μας να είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, με τις ανισότητες να αυξάνονται, με την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει καταποντιστεί, με 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται με λουκέτο, με τους πολίτες να έχουν ήδη πληρώσει σχεδόν 6 δισ. παραπάνω σε φόρους απ’ ό,τι πέρυσι, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. σε ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας Μητσοτάκη, με την ενεργειακή ακρίβεια να σαρώνει τα νοικοκυριά και κυβερνητικά στελέχη να απειλούν την κοινωνία με τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942, καθένας καταλαβαίνει ποιοι καρπώνονται αυτή την ανάπτυξη και ποιοι την πληρώνουν ακριβά».

Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Με τα funds να απειλούν τις πρώτες κατοικίες πολιτών, ενώ η κυβέρνηση διά των τραπεζών διανέμει 455 εκατ. ευρώ δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,77%, αποκλείοντας την ίδια στιγμή σχεδόν το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από χρηματοδοτήσεις και πάλι καθένας καταλαβαίνει ποιους αφορά αυτή η ανάπτυξη και ποιους όχι. Ας έχουμε, δε, υπόψη μας, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ότι οι σωρευτικές απώλειες του ΑΕΠ που συντελέστηκαν την τελευταία τριετία, δεν έχουν αναπληρωθεί».

Κλείνοντας σημειώνει ότι « το δικαίωμα στους πανηγυρισμούς είναι αναφαίρετο αλλά όχι απεριόριστο. Κάποτε προσκρούει στην ανοχή».

Να μας κάψει Χρήστο, να μας…Πηγή: in.gr