Αυτοκίνητο: Το άδειο πορτοφόλι «σηκώνει» χειρόφρενο – Τρόποι μείωσης του κόστους χρήσης

Οικονομία


Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των αυτοκινήτων.

Την ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, οι οδηγοί αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις δαπάνες τους.

Μια από τις παραμέτρους που εξετάζουν είναι και η μείωση του κόστους χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, καθώς οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί φαίνεται να στενάζουν.

Ειδικότερα, η αγορά, η χρήση και η συντήρηση του αυτοκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό κόστος στον προϋπολογισμό μιας οικογένειας. Ειδικά τώρα που τα καύσιμα και τα αναλώσιμα ανταλλακτικά είναι ακριβά, αποτελεί μια σημαντική δαπάνη που μπορεί να βγάλει εκτός προϋπολογισμού μια οικογένεια.

Προτιμούν οχήματα μηδενικών ρύπων

Προς το παρόν, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών εξαιρούνται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην τελική απόφαση αγοράς νέου αυτοκινήτου.

Επομένως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα βοηθούσε προς αυτό τον τομέα, ενώ παράλληλα θα έδινε λύσεις παρκινγκ στις μεγάλες πόλεις, όπου η στάθμευση σε συγκεκριμένα σημεία είναι δωρεάν. Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας έχουν και αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία, τα οποία απαλλάσσονται μεγάλου ποσού από τα τέλη κυκλοφορίας.

Αλλάζουν τρόπο οδήγησης για να μειώσουν τα καύσιμα

Το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, βγάζει πολλές φορές εκτός προϋπολογισμού τις οικογένειες, κυρίως όταν αυτές θελήσουν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Η αναζήτηση της φθηνότερης τιμής θα πρέπει να αποτελεί επιδίωξη του οδηγού, όχι όμως να αποτελέσει και πανάκια, καθώς σύμφωνα με έρευνες στα πρατήρια υγρών καυσίμων με τα φθηνότερα καύσιμα ελλοχεύει σε μεγαλύτερο βαθμό ο κίνδυνος νόθευσης των καυσίμων.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα βενζινάδικα που βρίσκονται στους αυτοκινητόδρομους, συνήθως είναι ακριβότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα που βρίσκονται στις πόλεις.

Ο τρόπος οδήγησης, τα προγράμματα οδήγησης στα σύγχρονα αυτοκίνητα και η ταχύτητα του αυτοκινήτου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση καυσίμου. Είναι φυσικό πως όσο πιο χαλαρό είναι το στυλ οδήγησης και μικρότερη η ταχύτητα, τόσο θα είναι μεγαλύτερη η οικονομία καυσίμου που…Πηγή: Source link