Αρρωστο πολιτικό κλίμα και «μία σου και μία μου»

Πολιτική


Ετσι θα πάμε σε εκλογές;

«Το πολιτικό κλίμα είναι άρρωστο». Αυτό έλεγε στη στήλη πολιτικός, ο οποίος δεν είναι και της συμπολίτευσης, αλλά της ευρύτερης αντιπολίτευσης.

Αρρωστο, τοξικό, συγκρουσιακό και… καφενειακό, είναι οι φράσεις που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι πλέον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει φουλ σκάνδαλα και σκανδαλάκια και με αυτά τα όπλα θα πάει στις εκλογές. Όχι ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν δίνουν αφορμές για να σηκώνει σημαία κάθαρσης η Κουμουνδούρου. Ο Ανδρέας Πάτσης για παράδειγμα είναι αυτογκόλ που μετράει για πέντε.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεψαχνίζει κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει υπουργός, υφυπουργός και όποιος έχει κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση. Και… χιλιάρικο να βρίσκει σκάνδαλο θα το βαφτίζει.

Η κυβέρνηση θα αμύνεται και θα σχεδιάζει τη δική της αντεπίθεση ή την… προσπάθεια συμψηφισμών.

Γι’ αυτό μην απορήσετε αν τις επόμενες μέρες δείτε για παράδειγμα να στήνονται δισέλιδα σε εφημερίδες και «σεντόνια» σε sites, για συριζαίους Πάτσηδες. Δηλαδή για ευνοούμενους του συστήματος Τσίπρα που πήραν σβάρνα «κόκκινα» δάνεια κι έβγαλαν πολλά λεφτά.

Ο συμψηφισμός άρχισε από χθες για παράδειγμα με την άθλια υπόθεση στα Σεπόλια με το 12χρονο κορίτσι.

Αν και ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στη λογική «μία σου και μία μου», εντούτοις έτσι πάει να γίνει.

Τι εννοούμε; Ο Μίχος ήταν ΝΔ, ο άλλος ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πριν ήταν γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ και χθες βγήκε ότι ανάμεσα στους 213 ήταν και κάποιος μέλος της τοπικής Ρόδου του ΠΑΣΟΚ.

Όπως, μας έλεγαν πηγές, ο τύπος αυτός, παντελώς άγνωστος για πολλούς, είχε συνομιλία στην πλατφόρμα της ξεφτίλας, δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με το κορίτσι, «και μόλις μάθαμε αυτή την εμπλοκή του, τον απομακρύναμε. Παραδέχθηκε τα μηνύματα και μας διευκόλυνε».

Αλλά οι ίδιοι έλεγαν ότι «αυτή την πληροφορία την είχε διαρρεύσει κάποιο… κέντρο στην κυβέρνηση για να βάλει στο κάδρο των παιδοβιαστών και το ΠΑΣΟΚ, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές; Με απαξίωση των κομμάτων; Με εξευτελισμούς και αθλιότητες;