Αντιπλημμυρική θωράκιση του παραλιακού μετώπου Κατερίνης

Πολιτική


Με αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύεται το παραλιακό μέτωπο Κατερίνης, με την προσδοκία να δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής.

Λύση στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται με τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης, αναμένεται να δώσει το έργο κατασκευή «Αποχέτευση όμβριων Τ.Κ. Παραλίας», το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της άνοιξης του 2023.

Για την πορεία των εργασιών, ενημερώθηκε από στελέχη της ΔΕΥΑΚ, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο στην Παραλία. Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί μέσω επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, θα έχει ολοκληρωθεί η αποχέτευση ομβρίων Παραλίας, ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα έχουν γίνει στην περιοχή. Στόχος είναι η προστασία των περιουσιών και η εξάλειψη εικόνων που δεν ταιριάζουν σε μια τουριστική περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Για έργο ουσίας, που αναβαθμίζει τις υποδομές στο παραλιακό μέτωπο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, Αστέριος Μπουσνάκης. Ο κ. Μπουσνάκης υπογράμμισε ότι η σχετική μελέτη που ανατέθηκε από τον Δήμο Κατερίνης κατατέθηκε στη Δ.Ε.Υ.Α.K. και αφού αξιολογήθηκε εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», από όπου χρηματοδοτείται το έργο. Όπως τόνισε, προτεραιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι η βελτίωση των υποδομών, η αξιοποίηση κονδυλίων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, καθώς και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.