Ανδρουλάκης: Γιατί αρνούμαι να ενημερωθώ εξωθεσμικά για την παρακολούθησή μου

Πολιτική


Τι είπε για την συνομιλία του με τον Γεραπετρίτη

Τους λόγους που δεν δέχεται να ενημερωθεί ανεπίσημα για την υπόθεση της παρακολούθησής του, εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, ο ίδιος μίλησε για απόπειρα παγίδευσης, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκβιασμό, σε ότι αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών.

  • Διαβάστε επίσης: Όλγα Γεροβασίλη: «Να γνωρίζουν όλοι ότι η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή»

Παρακολουθούσαν και την προσωπική μου ζωή

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αυταρχική αντίληψη να παρουσιάζει το θύμα ως θύτη, ενώ έκανε λόγο για ένα «επιτελικό παρακράτος».

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλέφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνει όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί.

«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

«Πώς θα με ενημέρωνε, αφού δεν γνωρίζει;»

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι αρνείται να ενημερωθεί, υπογράμμισε ότι «ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως.

Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται δε γνωρίζει;».

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Αυτά είναι τα πρόσωπα που καλούνται σε ακρόαση την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή…Πηγή: in.gr