Ανδρέας Πάτσης: Οι τριγμοί στην κυβέρνηση, τα ερωτήματα και το ατόπημα ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική


Η αποπομπή Πάτση δεν κλείνει την πληγή που άνοιξε για την κυβέρνηση. Πολιτική σκοπιμότητα ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια εμπλοκής του Κ. Πιερρακάκη

Πλήγμα για την κυβέρνηση αποτελεί, ασφαλώς, η υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος εκδιώχθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Και ήταν εμφανώς αμήχανη η στάση της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις για την εταιρεία του κ. Πάτση, που διαχειριζόταν κόκκινα δάνεια, αλλά και στις αμοιβές που έπαιρνε από τα ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια, άνω των 800 χιλ. ευρώ, για νομικές – συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ακόμη κι αν όλες οι δραστηριότητες του πρώην, πλέον, βουλευτή της ΝΔ ήταν νόμιμες, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είχαν την ηθική διάσταση που θα έπρεπε να σκεπάζει κάθε δουλειά που κάνει οποιοδήποτε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αλλωστε, η κριτική της αντιπολίτευσης ήταν ξεκάθαρη: Δεν μπορεί ένας βουλευτής να διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια, τα οποία αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους, (από 62 εκατ. ευρώ στα 4,3 εκατ. ευρώ) και να πλουτίζει από αυτά, την ίδια στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους μέσω πλειστηριασμών.

Και δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα η εμπλοκή του κυρίου Πάτση ως δικηγόρου – νομικού συμβούλου, με μια εταιρεία η οποία ανήκει 100% στο ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή, είναι σοβαρό ζήτημα να αμείβεται με τόσο μεγάλα ποσά ένας δικηγόρος ο οποίος, όμως, είναι ταυτόχρονα και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν μπίζνες με όχημα το κράτος και σε βάρος του λαού

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στον Σκάι, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με την αιχμή αυτή, τη δημιουργία δηλαδή εισπρακτικής εταιρείας από βουλευτή της ΝΔ, ένα «κοράκι» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά

Ασφαλώς, μείζον θέμα είναι αν το πόθεν έσχες του κ. Πάτση είναι «τρύπιο» και από πότε. Πόσες δηλαδή εταιρείες στις οποίες συμμετέχει έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες; Πόσες έχουν αποκρυβεί και πόσα εισοδήματα;

Το 2018 είχε εισόδημα 34.700 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του και από επιχειρηματική δραστηριότητα 12,94 ευρώ. Είχε μετοχές αξίας 94,04 ευρώ και καταθέσεις 3.339,73 και μηδενικό δανεισμό. Συμμετείχε σε 7 εταιρείες με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 161.600 ευρώ.

Το 2019 ξαφνικά εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 1.000.000 ευρώ από…Πηγή: in.gr