Ανδρέας Πάτσης: Μέσα σε 3 χρόνια έγινε πάμπλουτος με κόκκινα δάνεια και με συμμετοχές σε εταιρείες

Πολιτική


Από 161.000 ευρώ το 2018 οι συμμετοχές σε εταιρείες έφθασαν σε 1,33 εκ. ευρώ, ενώ οι δηλώσεις πόθεν έσχες του «μπάζουν».

Ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, εκλέγεται στα Γρεβενά και κατάγεται από το χωριό Δοτσικό, όπως αναφέρει το βιογραφικό του. Έγινε βουλευτής της μονοεδρικής το 2019 και είναι η πρώτη φορά που είναι εκπρόσωπος στο Κοινοβούλιο. Σήμερα διαγράφτηκε από τη ΝΔ.  Όμως, η δικηγορική και επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι πλούσια.

Σύμφωνα, με τις καταγγελίες Πολάκη και τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το δικηγορικό του γραφείο πήρε άπειρες δουλειές από τα ΕΛΤΑ που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το 100% των ΕΛΤΑ ανήκει από το Δεκέμβριο του 2020 στο Δημόσιο.

Είναι πολύ πιθανόν ότι μια πολιτική σχέση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ μπορεί να έδωσε δουλειές, αν και τα ΕΛΤΑ αναφέρουν πως οι δουλειές δίνονταν στο Διεθνή Νομικό Οίκο DLA PIPER και όχι στον κ. Πάτση. Ωστόσο, οι αναρτήσεις των ΕΛΤΑ στη Διαύγεια, τις οποίες έχει αναρτήσει ο κ. Πολάκης έχουν ως δικαιούχο την εταιρεία AΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Το Διεθνές Νομικό Γραφείο όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το γραφείο του κ. Πάτση.

Είναι προφανές ότι ακόμη και έτσι να είναι, δεν μπορεί πολιτικά και ηθικά να σταθεί καμία δικαιολογία και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Πιο κραυγαλέο πολιτικά είναι το γεγονός ότι είχε αγοράσει κόκκινα δάνεια με 4,3 εκ ευρώ, στο 1/12 της αξίας τους και «κυνηγά» πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο τους για να εισπράξει τα οφειλόμενα. Ένας εκπρόσωπος πολιτών στη Βουλή ασκεί –νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα- που στρέφεται σε βάρος των πολιτών στην πιο ακραία μορφή.

Όπως δημοσιεύει ο κ. Πολάκης και σήμερα εισπράτει δόσεις από πολίτες που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Το «τρύπιο» Πόθεν Έσχες

Όμως, αν δει κανείς το Πόθεν έσχες του βουλευτή από το 2018 θα διαπιστώσει μια αλματώδη αύξηση εισοδημάτων και εταιρειών στις οποίες συμμετέχει. (Στοιχεία και γραφήματα από το vouliwatch)

Το 2018 είχε εισόδημα 34.700 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του και από επιχειρηματική δραστηριότητα 12,94 ευρώ. Είχε μετοχές αξίας 94,04 ευρώ και καταθέσεις 3.339,73 και μηδενικό δανεισμό. Συμμετείχε σε 7 εταιρείες με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 161.600 ευρώ.

Το 2019…Πηγή: in.gr