Ανατολικό Πήλιο: Αγωνιώδης έκκληση φιλόζωων

Πολιτική


Οι φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου σε ανακοίνωση τους, κατηγορούν τον Δήμαρχο για αδιαφορία αναφορικά με την μέριμνα που οφείλει ο Δήμος να επιδεικνύει απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αλλά και επειδή έχει αφήσει εδώ και 6 μήνες τον Δήμο χωρίς κτηνιατρική κάλυψη.

Οι φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου βάλλουν κατά του Δημάρχου Παναγιώτη Κουτσάφτη, υποστηρίζοντας πως τους εμπαίζει γιατί δεν έχει συνάψει συνεργασία με κάποιον κτηνίατρο στο Δήμο, προκειμένου να υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό σε αυτή την γωνιά της χώρας, όπου και εκεί παρατηρείται εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς.

Ακολουθεί η αγωνιώδης ανακοίνωση των φιλόζωων Ανατολικού Πηλίου που προσπαθούν μόνοι τους όπως υποστηρίζουν να περιθάλψουν, να στειρώσουν και να βρούνε υιοθεσίες για τα αδέσποτα του Δήμου Ανατολικού Πηλίου:

«Από τις αρχές του χρόνου ο μοναδικός κτηνίατρος που υπήρχε στο Ανατολικό Πήλιο έκλεισε το κτηνιατρείο του. Εδώ και 6 μήνες παρακαλάμε τον κ. Δήμαρχο Κουτσαφτη Παναγιώτη να συνάψει συνεργασία με έναν άλλο κτηνίατρο καθώς οι ανάγκες των αδέσποτων του τόπου μας δεν σταματούν.

Ο κύριος Δήμαρχος μας περιπαίζει χρησιμοποιώντας φτηνές δικαιολογίες προκειμένου για άλλη μια φορά να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις του τις οποίες σαφέστατα ορίζει ο Ν 4830/2021 και για τις οποίες αμείβεται έχοντας τες επιμελώς φορτώσει στις δικές μας πλάτες πατώντας στην ευαισθησία μας για την ευζωία και την περίθαλψη των ζώων.

Ένας Δήμος τουριστικός ένας τόπος παράδεισος του οποίου του προσφέρουμε γνώσεις, εθελοντική εργασία δωρεές σε τρόφιμα και στειρώσεις από το εξωτερικό και αυτός αδιαφορεί προκλητικά. Η οικονομική δυσκολία καθώς και η αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου μας έχει γονατίσει.

Ζητούμε απελπισμένα βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας».