Αλλάζουν όψη 17 πλατείες του Δήμου Κατερίνης

Πολιτική


Τελική έγκριση με χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης σε κοινόχρηστους χώρους, εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το Ταμείο Ανάκαμψης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση ύψους 5 εκατ. Ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του ΥΠΕΝ, θα επιχειρήσει ο Δήμος Κατερίνης αναβαθμίζοντας αισθητικά πολλά κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως τις πλατείες. Μέρη που συναθροίζεται κόσμος και κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου.

«Με την ανάπλαση αναβαθμίζεται η εικόνα πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης. Γίνεται πιο λειτουργική και φιλική σε δημότες και επισκέπτες» σημειώνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε ποτέ ο δήμος μας, για συνολική παρέμβαση αστικών αναπλάσεων. Δεκαεπτά σημεία σε όλη την πόλη θα αλλάξουν εικόνα».

Ειδικότερα: οι 17 πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου Κατερίνης που εξασφαλίστηκε οριστική έγκριση χρηματοδότησης είναι:

-Πλατεία Καταφυγιωτών

-ΚΧ 19ης Μαϊου (ΟΤ 505 και ΟΤ 499)

-Πλατεία Τιμίου Σταυρού-Σχολείου

-Πλατεία Βενιζέλου-Κουντουριώτου

-ΚΧ Δεσπερών-Ευαγγελικά

-ΚΧ Παυσανία-Πλαστήρα

-ΚΧ Μαρδοχαίου-Πλαστήρα

-Πλατεία Αγίας Άννας

-Πλατεία Πριάμου Σ. Σταθμού

-ΚΧ Θέτιδος-Π. Σουμελάς

-ΚΧ Παναγίας Σουμελάς

-Πλατεία Τραπεζούντος-Βότση

-ΚΧ Πάροδος Δημοκρίτου

-ΚΧ Στα Ευαγγελικά-Νικ. Λύτρα

-Χώρος πλατείας Χαιρωνείας

-ΚΧ Εργατικών κατοικιών Αγίου ΣάββαΠηγή: in.gr