Αλκιβιάδης Στεφανής: Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο – Ο Ερντογάν απειλεί την παγκόσμια ισορροπία

Πολιτική


Ο Ερντογάν απειλεί την παγκόσμια ισορροπία αφού λέει ουσιαστικά ότι θα προσθέσει μια ακόμη σύρραξη στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, σύμφωνα με τον κ. Στεφανή

Με ερώτημα εάν θα υλοποιηθούν οι απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ανέλυσε τις εξελίξεις χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο τοξικό και ιδιαίτερα ενοχλημένο από τα κεκτημένα της ελληνικής διπλωματίας που «σύναψε συμφωνίες με συμμάχους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν γιατί ξέρουν ότι έτσι βοηθάνε τους εαυτούς τους».

Στις επιστολές με τις οποίες η Ελλάδα διεθνοποιεί τις τουρκικές απειλές, η Τουρκία δεν έχει παρά απαντήσεις με προχειρότητα, χωρίς τα ιστορικά και νομικά επιχειρήματα της Αθήνας, είπε ο κ. Στεφανής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

  • Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν πάει… γυρεύοντας για επεισόδιο – Από υβριδικό πόλεμο μέχρι αποκλεισμό νησιών

«Η Τουρκία είναι απειλή συνοχής»

Εαν ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα, απειλεί και την παγκόσμια ισορροπία αφού θέλει να προσθέσει μια ακόμη σύρραξη στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Στεφανής επισήμανε ότι «η απόσταση από την λεκτική στην επιχειρησιακή τοξικότητα είναι πολύ μεγάλη. Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο. ‘Εχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αντιδρούν με ηρεμία και αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση». Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα νησιά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου συνιστούν ειδικό επιχειρησιακό πεδίο, εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Αν συμβεί κάτι που προσομοιάζει με Ουκρανία…

«Η κατάσταση με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσει τα όρια της. Είδαμε τη στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, την στάση της Γερμανίας. Ναι, θα μας βοηθήσουν γιατί βοηθάνε τους εαυτούς τους», τόνισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής και συμπλήρωσε:

Την ώρα που η Τουρκία πενταπλασιάζει το φόρο για διέλευση στα Στενά δημιουργώντας προβλήματα και στη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία, η Ελλάδα προσφέρει στη διεθνή κοινότητα τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει δημιουργήσει και κάνει όλους να καταλάβουν ότι η σύμπραξη και οι συμφωνίες με αλλες χώρες είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας.

  • in.gr