Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Είμαστε εδώ για όλους αυτούς που θέλουν πίσω την περηφάνεια τους»

Πολιτική


«Είμαστε εδώ, για να φέρουμε πίσω την δικαιοσύνη παντού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Βελλίδειο.

«Ο λαός δεν θα προσαρμοστεί στη βαρβαρότητα, ούτε θα αυτοκτονήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Και προσέθεσε πως οι πολίτες «σύντομα θα επικυρώσουν και στις κάλπες την ειλημμένη τους απόφαση να μην περάσουν άλλον ένα χειμώνα ανασφάλειας και αγωνίας».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών γιατί φοβάται τους βουλευτές της ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με αναφορές για την Θεσσαλονίκη, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ συνέχισε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει, προσθέτοντας ότι διαπιστευτήριά του είναι όσα έπραξε ως κυβέρνηση, αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ελληνικός λαός δεν θα προσαρμοστεί στην βαρβαρότητα, αλλά ούτε θα αυτοκτονήσει», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτομος να παρουσιάσει ένα σχέδιο δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της εργασίας, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θέλουν πίσω την υπερηφάνεια τους.

«Μαζί με την κοινωνία δίνουμε λύσεις που οδηγούν μπροστά», υπογράμμισε.

«Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει έργα ως προϊόν υποκλοπής»

«Τέσσερα χρόνια πριν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η πόλη σας, η Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια ως ηγέτιδα πόλη των Βαλκανίων. Μια πόλη που άρχισε να αλλάζει πρόσωπο με μεγάλα έργα υποδομής που είχαν βαλτώσει».

Και προσέθεσε: «Το Μετρό είχε πάψει να είναι ανέκδοτο, σήμερα όμως έγινε ξανά ανέκδοτο. Η επέκτασή του πάγωσε το 2019. Η σιδηροδρομική του σύνδεση, το εμπορευματικό κέντρο επίσης. Το ίδιο συνεβη με μια σειρά έργων που είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

»Ο δυτικός προαστιακός, τα 350 καινούργια λεωφορεία, τα βιομηχανικά πάρκα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος – έργα που έμειναν στη μακέτα, για να εξαγγελθούν και αυτά ως προιόν – όπως φαίνεται – υποκλοπής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειλημμένη…Πηγή: in.gr