Αλέξης Τσίπρας: Νομοθετική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία»

Πολιτική


Δεσμεύθηκε επίσης οτι θα προχωρήσει στην κατοχύρωση νομικά του γάμου για όλα τα πρόσωπα

Την κατοχύρωση νομοθετικά του όρου «γυναικοκτονία» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και παρουσιάζοντας τις έξι εθνικές προτεραιότητες επεσήμανε επίσης ότι θα προχωρήσει στην κατοχύρωση νομικά του γάμου για όλα τα πρόσωπα όπως είπε.

«Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων», είπε χαρακτηριστικά.

  • Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Είμαστε εδώ για όλους αυτούς που θέλουν πίσω την περηφάνεια τους»

Παράλληλα δεσμεύθηκε για την κατάργηση όλων των ποινικών ασυλιών που έχουν προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια με πρώτη την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είπε ότι αποδέχεται τον όρο «γυναικοκτονία», αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση.

«Αποδέχομαι τον όρο γυναικοκτονία, γιατί θέλω να προσδιορίσω με αυτό τον τρόπο ότι τα εγκλήματα -που κάποτε τα χαρακτηρίζαμε εγκλήματα πάθους- αυτά πρέπει να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό. Ο οποίος δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση. Έχουμε ένα ιδιαίτερα αυστηρό νομικό πλαίσιο για τις ανθρωποκτονίες. Δεν μπορώ να δεχτώ πως μια γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από μια δολοφονία παιδιού η τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου», είχε πει χαρακτηριστικάΠηγή: in.gr