Ακρίβεια: Οι αυξήσεις αδειάζουν το καλάθι της νοικοκυράς – Λύσεις αναζητούν κυβέρνηση και επιχειρήσεις

Οικονομία


Την ώρα που οι καταναλωτές αναζητούν τις προσφορές, η κυβέρνηση εξετάζει τη διεύρυνση του «καλαθιού» μετά τα σούπερ μάρκετ και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Σε δύσκολη εξίσωση με άγνωστη λύση για τους πολίτες και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται η ακρίβεια και οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στα προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Την ώρα που οι καταναλωτές περιμένουν να δουν πως θα καθοριστεί το «καλάθι του νοικοκυριού» προκειμένου να μπορέσουν να γεμίσουν και το… καλάθι του σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τη νομιμότητα της διαδικασίας σε επίπεδο Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Παραλείπουν γεύματα οι Βρετανοί – Εκατομμύρια απειλούνται από ενεργειακή φτώχεια

Η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπεύει να φέρει μέχρι το τέλος του μήνα στη Βουλή τη σχετική διάταξη, δικαιολογώντας και τη σχετική καθυστέρηση στην υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου στην παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής.

Παράλληλα, η ίδια η λίστα με τα 50 προϊόντα από 31 κατηγορίες, που έχει ανακοινωθεί, ενδεχομένως να τροποποιηθεί σε κάποια σημεία.

Συγκεκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται πλέον τα όσπρια και το αλεύρι, ενός εκτός λίστας μένουν τα αναψυκτικά και τα νερά.

Tο ψωμί έφτασε στη Βουλή

Οι αρτοποιοί που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικό λουκέτο στα καταστήματά τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, η κόντρα ξεκίνησε την Τετάρτη μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ομοσπονδία Αρτοποιών και την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάγκη στήριξης μικρομεσαίων από τις αυξήσεις στο ρεύμα και τους έμμεσους φόρους.

«Οι τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών, όπου έχουν δει ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια τον Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής έφυγε, οι αυξήσεις δεν έφυγαν».

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης…Πηγή: Source link