Ακρίβεια: Αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα

Οικονομία


Ποιες είναι οι συσκευές που «φουσκώνουν» το λογαριασμό ρεύματος και τι μπορείτε να κάνετε

Με την ακρίβεια στα… πάντα να έχει χτυπήσει «κόκκινο» οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια τους, με πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών να δηλώνει ότι δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα.

Καθημερινά καταγράφονται αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά, φέρνοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αντιμέτωπα με ανατιμήσεις που το εισόδημα τους δεν μπορεί να απορροφήσει.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η έρευνα που παρουσιάζει η «Καθημερινή», σύμφωνα με την οποία -από την επεξεργασία των στοιχείων της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών και των στοιχείων για τον πληθωρισμό- προκύπτει ότι η χαμηλότερη εισοδηματικά ομάδα (εισόδημα έως 750 ευρώ) έχει δαπάνες που υπερκαλύπτουν το εισόδημα κατά 123 ευρώ περίπου μηνιαίως. Συγκεκριμένα το νοικοκυριό αυτό καλείται να καλύψει δαπάνες….918 ευρώ!

.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ >>

.

Μεγάλο «αγκάθι» οι λογαριασμοί ρεύματος

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι λογαριασμοί ρεύματος ακολουθούν ένα τρομακτικό ράλι ανατιμήσεων με τον κόσμο να… παραμιλάει μπροστά στα ποσά που καλείται να πληρώσει και την αγανάκτηση να έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι το πιο εξοντωτικό από όλα. Όλο και περισσότεροι είναι καθημερινά οι πολίτες που καταγγέλλουν ότι τα ποσά που φτάνουν στον φάκελο είναι αδύνατον να πληρωθούν και η μόνη λύση που τους απομένει είναι ο διακανονισμός της οφειλής.

Ενδεικτικά είναι μάλιστα τα όσα λένε οι πολίτες αναφερόμενοι στους λογαριασμούς ρεύματος. «Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν είδα τον λογαριασμό» λέει χαρακτηριστικά ένας πολίτης, μιλώντας στην κάμερα του MEGA.

«Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1.480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ» δήλωσε μια γυναίκα συμπλήρωσε, προκειμένου να δείξει τη διαφορά που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτές οι συσκευές στο σπίτι καίνε το περισσότερο ρεύμα

Προκειμένου, λοιπόν, να ξεκινήσουμε να κάνουμε οικονομία στο σπίτι μας, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιες συσκευές καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και μετά να προχωρήσουμε σε τρόπους διαχείρισής τους.

Μάλιστα, κάποιες από αυτές… δεν τις υπολογίζατε κι όμως είναι «ένοχες» και αυξάνουν τον…Πηγή: Source link