Ίλον Μασκ: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Προς μείωση προσωπικού στην Τesla

Οικονομία


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Ο επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ διεμήνυσε πως η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη χθες, Πέμπτη, σε στελέχη και το οποίο είδε το Ρόιτερς.

Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ αναφέρει: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», έγραψε ο Μασκ σε άλλο email που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης.

«Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί» προειδοποίησε ο κροίσος.

Σημειώνεται ότι ο Ίλον Μασκ δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για οικονομική κρίση. 

Για «βαρομετρικό χαμηλό» στην παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προετοιμάζει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για έναν «οικονομικό τυφώνα στον ορίζοντα», συμβουλεύοντας τους επενδυτές να πράξουν το ίδιο.

«Ξέρετε, είπα ότι υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας (στην οικονομία), αλλά θα το αλλάξω… είναι τυφώνας», σημείωσε ο Ντάιμον την Τετάρτη σε ένα οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Αν και οι συνθήκες φαίνονται «καλές» αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει αν ο τυφώνας είναι «μικρός, ή η υπερκαταιγίδα Σάντι» επισήμανε.

«Καλύτερα να προετοιμαστείτε», είπε ο Ντάιμον σε μια γεμάτη αναλυτές και επενδυτές αίθουσα. «Η JPMorgan προετοιμάζεται, και θα είμαστε πολύ συντηρητικοί με τον ισολογισμό μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.grΠηγή: Skai News