Έφη Αχτσιόγλου: «Προφάσεις εν αμαρτίαις οι ανέξοδες κραυγές, για το ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική


Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι σαφές και κοστολογημένο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στο ΥΠΟΙΚ.

«Όταν μία κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως το ψέμα και τη διαστρέβλωση, για να τρομάξει τους πολίτες απέναντι σε ένα σαφές και ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα που στηρίζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τότε αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει οριστικά», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε πως, για το κόστος ενέργειας, «το υπουργείο Οικονομικών νομίζει ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια» και σχολίασε πως «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας από ΔΕΘ: Κοστολογημένα στα 5,6 δισ. τα μέτρα – Πού διαφέρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το μοντέλο Μητσοτάκη

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, παρέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις Τσίπρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, εξηγώντας γιατί είναι εφικτές.

Όπως ανέφερε:

«Πρώτον, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αποσυνδέεται από αυτή του φυσικού αερίου, πράγμα που άλλες χώρες της ΕΕ έχουν σπεύσει εδώ και μήνες να κάνουν, ενώ πλέον προβλέπεται και στις προτάσεις της Κομισιόν.

»Δεύτερον, τα περιθώρια κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών καθώς και της ΔΕΠΑ παραμένουν ιλιγγιώδη. Αυτά, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περικόπτονται και δεν επιδοτούνται από τα δημόσια ταμεία, όσο δύσκολο κι αν είναι να το καταλάβει η κυβέρνηση.

»Τρίτον, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το σύνολο του επιχειρηματικού κινδύνου και των διακυμάνσεων του κόστους παραγωγής δεν μετακυλίεται στον καταναλωτή, το νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση, ούτε χρηματοδοτείται από το κράτος. Αναλαμβάνεται και από τους παίκτες της αγοράς όπως σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που λειτουργεί με κανόνες.

»Τα 12 δισ. λοιπόν που αθροίζει το Υπουργείο Οικονομικών στο κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπάρχουν μόνο στην πολιτική στήριξης της αισχροκέρδειας. Δηλαδή στην πολιτική της ΝΔ».

«Στα υπόλοιπα, το ΥΠΟΙΚ μάλλον συμφωνεί με την κοστολόγησή μας»

Ως προς τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος…Πηγή: in.gr