Ένα ξεχωριστό δίκτυο εθελοντών δημιούργησε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πολιτική


Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών δημιούργησε ένα δίκτυο εθελοντών το οποίο καλύπτει από υποστήριξη ΑμεΑ έως και επιχειρηματική καθοδήγηση.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Δίκτυο Εθελοντισμού απευθύνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Ήδη, κατά τη σύσταση του δικτύου εδώ και περίπου ένα χρόνο, δεκάδες πολίτες υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής στις 19 δραστηριότητές του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς, της συμμετοχής σε δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, το Δίκτυο εθελοντισμού έρχεται να συμπληρώσει με τη λειτουργία του τα κενά που μοιραία δεν μπορούν να καλύψουν μηχανισμοί και υπηρεσίες της Πολιτείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν.

Τη σημασία του εθελοντισμού και την ανιδιοτέλεια στη σκέψη και την πράξη του εθελοντή και της εθελόντριας τονίζει σε μήνυμά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, επισημαίνοντας ότι «στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, συναισθανόμενοι τη μεγάλη ανάγκη, ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου η κοινωνία μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, πιστοί στη φιλοσοφία μας για Κοινωνική Προσφορά και Αλληλεγγύη, που έμπρακτα μετουσιώνεται σε υπηρεσίες προς τον συνάνθρωπο καθημερινά, ενισχύουμε τους κοινωνικούς δεσμούς, ως άμυνα ανθρωπισμού και συνεισφοράς με ανιδιοτέλεια, για μια καλύτερη κοινωνία με ευημερία, στο επίπεδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ανταποκριθεί. Καλούμε όλους και όλες να ενταχθούν αύριο κιόλας στις ομάδες του Δικτύου Εθελοντισμού του δήμου μας».

19 τομείς και δραστηριότητες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών αναγκών

Όσοι και όσες επιθυμούν να γίνουν κρίκοι στην Αλυσίδα Κοινωνικής Προσφοράς και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις βοήθειας, δράσεις στήριξης αλλά και πρωτοβουλίες καλλωπισμού γειτονιών του δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ομάδες των ενεργών πολιτών μέσα από το δίκτυο Εθελοντών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής δραστηριότητες εθελοντισμού:

  • Εθελοντική αιμοδοσία, αιμοπεταλιοδοσία, δωρεά βλαστοκυττάρων και μυελού…Πηγή: in.gr